Gyakran Ismételt Kérdések

Összegyűjtöttük az érdeklődők által feltett leggyakoribb kérdéseket. Ha bármilyen további kérdése lenne, keresse bizalommal ügyfélszolgálatunkat.
Ha már ügyfelünk, az üzemeltetés során felmerülő sok műszaki kérdésre választ talál tudásbázisunkban.

Mi az a szerver hosting?

A szerverek különleges környezetet igényelnek a megbízható üzemelés és hosszabb élettartam biztosításához. Ha Önnek, illetve cégének már van saját hardvere, de nem lehetséges vagy gazdaságos ideális környezetet kialakítania házon belül, hozza el hozzánk berendezéseit és helyezze el speciálisan e célból fenntartott helyiségünkben.

A szerver hosting szolgáltatás esetén Ön a saját szerverét helyezi el nálunk.  A szerver a szervertermünkben kerül elhelyezésre, ahol temperált környezetben, szünetmentes áramforrásra kapcsolva üzemel, fix IP címmel és magas rendelkezésre állású szimmetrikus internetkapcsolattal (minimum 100 Mbit/sec le- és feltöltés).

Mi az a szerverbérlet?

A szerverbérlet egy integrált szolgáltatás, mely esetén az Ön igényeihez szabott szerver számítógépet is mi biztosítjuk. A hardverrel kapcsolatos valamennyi szervízszolgáltatást, ügyintézést is a szolgáltató végzi és a havidíj ezt is fedezi. Hasonló konstrukció a gépjárműveknél népszerű tartósbérlethez. A szervert ugyanúgy használhatja saját céljaira, mintha a saját szervere lenne. Az igénybe vett szolgáltatás teljes mértékben elszámolható, az ÁFA azonnal visszaigényelhető.  A szerver hostinghoz hasonlóan a bérszerver a szervertermünkben kerül elhelyezésre, a havidíj ezt is tartalmazza.

Hogyan kerül a szerverem Önökhöz?

Ha saját szervert helyez el, Ön hozza be ügyfélszolgálatunkra, ahol megtörténik a szerződések aláírása, és az IP címek hozzárendelése. Egy erre a célra szolgáló szerelő-helyiségben elvégezhetőek a hálózati beállítások és ha minden jó működik, a szervert elhelyezzük a szerverteremben. A gép innentől a távmenedzsment-programokkal (ssh, távoli asztal) érhető el, vagy ha ezek valamiért nem működnek, bármikor kérhető IP konzol hozzáférés, amivel helyreállítható a hálózati kapcsolat.

Bérszerver esetén ki telepíti a szervert és hogyan?

Bérelt szerver esetén többféle telepítési mód közül lehet választani.

  • Telepítés távolról: a szervert telepítheti Ön vagy rendszergazdája, IP konzol elérésen keresztül, kényelmesen.
  • Személyes telepítés: a szervert igény esetén lehet személyesen is telepíteni, a Victor Hugo utcában.
  • Operációs rendszer előtelepítés: a bérelt szerverre igény szerint telepítjük a kért operációs rendszert, beállítjuk a hálózatot és aktiváljuk a rendszergazdai távelérést (ssh, távoli asztal). Az előtelepítés díjmentesen kérhető minden bérszerverhez.
  • Komplett szoftvertelepítés: az előtelepítésen felül a szerveren használni kívánt programokat (pl: webszerver, adatbázis-szerver, email) is igényfelmérés után telepítjük és konfiguráljuk, kialakítjuk a biztonsági mentést és a szerver monitorozását. Ebben az esetben Ön már a kész szoftverkörnyezetet veszi át. A komplett szoftver telepítés díja egyszeri nettó 29 900 Ft

Mire használhatom a szerverem?

A szerverét (legyen az saját vagy bérelt) bármilyen, a magyar törvények szerint legális célra használhatja. A hatályos törvény miatt mi nem monitorozhatjuk szervere tartalmát vagy adatforgalmát, a szerverén tárolt és üzemeltetett fájlokra, szolgáltatásokra Ön vállal felelősséget.

Meddig tart a szerződés, van hűségidő?

Szerver hosting esetén az ajánlatunk határozatlan időtartamú szerződés esetén is érvényes, a szerződés bármikor felmondható 30 napos felmondási idővel.
Szerverbérlés esetén többféle konstrukciót kínálunk, határozatlan idejűt és 6 illetve 12 hónapos határozott idejűt egyaránt. Előbbi két esetben vagy egy kisebb egyszeri díj, ami a szerver üzembe helyezésével kapcsolatos munkánkat fedezi.
Arra is van mód, hogy 1 évet előre kifizessen, ilyenkor az amúgy is kedvező árainkból további kedvezményt adunk (szolgáltatástól függően 1 vagy 2 hónap díját).

Ha leáll a szerverem, mit csináljak?

Amennyiben nem tudja elérni szerverét, az valószínűleg leállt, lefagyott vagy meghibásodott. Ilyen esetben hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 700 2323 telefonszámon. Az azonosításhoz ismernie kell szervere azonosítóját vagy IP címét valamint saját személyi igazolványának számát.
A szerver külső állapotáról (láthatóan be van-e kapcsolva, villog-e) tudunk tájékoztatást adni, kérésre újraindítjuk (reset gomb vagy teljes áramtalanítás majd visszakapcsolás) vagy csatlakoztatunk egy IP konzolt, amivel ellenőrizni tudja a képernyő tartalmát és szerencsés esetben újraindítás nélkül helyrehozni a hibát.

Szerelni szeretném a gépem, mit kell tennem?

Ha szervere javításra vagy egyéb hardveres karbantartásra szorul, ezt megteheti az év 365 napján, 0-24 óráig bármikor az erre a célra szolgáló szerelő-helyiségben. Ha előre jelzi szerelési szándékát, kérésre a szervert a kért időpontra már elő is tudjuk készíteni, hogy érkezésekor azonnal rendelkezésre álljon.

A szerveremen van iLO/iDRAC/IPMI távfelügyelet, tudom használni?

Igen. A távfelügyelet működéséhez általában egy plusz IP cím és egy külön hálózati (Ethernet) csatlakozás kell. A másodlagos hálózati csatlakozás díja 1 000 Ft / hó, az IP cím ára szintén 1 000 Ft / hó vagy mennyiségtől függően kevesebb.

Honnan tudom meg, hogy a szerverem mennyi áramot fogyaszt?

Egy tipikus modern egyprocesszoros szerver átlagos áramfelvétele nem több 500 mA -nél (115 W), így bőven belefér a szerver hosting csomagokba foglalat 700 mA -es keretbe. Ha mégis bizonytalan a fogyasztást illetően, a szerver elhelyezésekor egy precíziós fogyasztásmérővel 5 perc alatt meg tudjuk állapítani a pontos áramfelvételt. Bérszerver esetén a díjak már tartalmazzák az esetleges többlet áramfelvételt.